Kayra'nın Annesi

8 Ağu 2011

24.Hafta ve bebek arabası

24.haftamızı bitirmek üzereyiz. İstanbul'da hava çok sıcak diye yakınmamalıyım, gelen il giden ili aratabilir :P Salondaki klima'nın karşısı benim, ama her seferinde burnum tıkanıyor ertesi güne. Hala sineklerle başım dertte, her gece sinek spreyini sıkma alışkanlığı edindim birde, tıpkı diş fırçalama modu gibi :)

Tüm bunlar dışında minik kızım gayet iyi, şükür. Çarşamba günü doktor kontrolümüz var. Ultrasonda görceğim için çok heyecanlıyım, epey büyüdü sanırım. Karnımın büyüklüğünden ve artık hamile olduğumun tahmin edilmesinden sebeple düşünüyorum.

Yaklaşık 1 aydır sıkı bir ar-ge sonucu minik Kayra'ma alışveriş yaptım. Hala da her çıkışımda birşeyler alıyorum. Bu arada Kayra yüksek ihtimal İstanbul'da doğmayacak, hatta ihtimal değil kesinlikle :) Bakalım gittiğimiz yer nasıl olacak.

Kızım için alışveriş konusundaki en büyük yardımcım; internetteki anne blogları ve anne & bebek siteleri. Okuduğum, rast geldiğim birçok yeri inceliyelip o yerlere hatta bizzat gidiyorum. Ekonomik, şık, uzun ömürlü şeyler almaya özen gösterdim. Bir de Eminönünde havuzlu pasaj dedikleri bir pasaj var, bebek eşyaları satılıyor tüm pasajda. Hiç de ekonomik değil bence.Herşey piyasa fiyatından bile pahalı bilginiz olsun.

Alışveriş yaptığım markalar;
www.mothercare.com ( cevahir avm, carussell avm, demirören avm)
www.cocukdünyasi.com ( kadir has center)
www.idilbebe.com.tr (bahçelievler)
www.zarababy.com (town center avm)
www.c-and-a.com.tr (bakırköy istanbul cd, cevahir avm)
www.gap.com.tr (demirören avm, capacity avm)
www.bücürük.com.tr (cevahir avm)
www.azizbebe.com.tr (çocuk dünyası kadir has center)
www.kraft.com.tr
www.dagi.com.tr
www.adidas.com.tr
www.gracobaby.com.tr


yukarıdaki tüm markalara üye oldum. indirim bültenleri geldi ve gidip değerlendirdim :)

Çok şık ve zarif şeyler aldım Kayra için. Haftasonu kahvaltılarına davet ediliyorum. Her davette de Kayra için minik zarif hediyeler alıyorum. :) Kayra Kasımda doğacağı için genelde tulum aldım. Kışlık sezon da henüz açılmadı. Bir kaç minik elbisemiz oldu tabi. Kayranın odasını ve minik eşyalarını yeni evimde yapacağım çekimle paylaşacağım. Beyaz ve çok zarif bir odası var.

Dış kullanım için gerekli olan araçlarını ise düz siyah aldım. Çünkü malum renkli bir anne-kız olacağımız içim sade renkli olması bizim kokoşluğumuzu dengeleyecek en güzel renkti.

Kangrusunu düz siyah olarak www.gracobaby.com dan aldım. Ekonomik, sade ve anne belini rahatsız etmeyecek bir model. fiyatı: 55.00 TL

Çantamızı siyah ve adidasın yıkanabilir içi geniş ve son derece sportif bir çanta seçtik. fiyatı: 65.00 TL.
(benim kendi çantalarım arasında da oldukça büyük olanlar vardı, babasınında taşıyacağını düşünürsek, her koşulda,her kıyafetle kullanılabilir)

Gelelim bir diğer önemli ihtayaç bebek arabasına. Yaklaşık bir aydır araştırma yapıyorum. Sağlam, çok amaçlı kullanım, şık tasarım, güvenlikli, çift yönlü kullabilme özelliği olan bir araba olarak Kraft'ın Traveler serisi Twist modelinden satın almayı uygun gördük. Ana kucağı ile birlikte satılıyor. Tüm piyasa ve markanın kendisinde fiyatı 969 TL. Çocuk Dünyasında bir mağazanın kendi içinde yaptığı kampanya ile 800 TL'ye geldi. Tavsiye ederim. Minik güvercinlerimizin güvenliği çok çok önemli. Doğru bir seçim oldu. Pier Cardin kullanan  arkadaşım bu markayı hiç önermedi. Yinede iyice araştırmanız gerekebilir.

Kayra'nın tüm eksikleri bitti, sonunda :) Kendim içinde hastane çıkışı dedikleri loğusa gecelik&pjamalarına baktım. Ama ne bu gecelikleri ne de fiyatlarını hiç sevmedim. Adı loğusa olunca iki katı para ödüyorsunuz, dikkat edin. Bende çareyi normal gecelik ve pijama takımı almakta buldum. Bedeni biraz büyük ama hastane ortamında daha rahat ettirir sanırım. Dagi markasının gecelik ve pijama takımını çok zarif ve ekonomik buldum. Sabahlığa bence gerek yok, ihtiyacınız olmayan şeyleri almanız anlamsız tabikide. Ve bu da bitti :)

Küçük kızım sana kavuşmak için sabırsızlanıyorum :)