Kayra'nın Annesi

30 Eyl 2011

Hem anne adaylığı hem öğrencilik..

İkinci üniversite için Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü uzaktan eğitim bölümünü kazandım ve kayıt oldum bu yıl. Anlayacağınız bir sürü yeniliğin olduğu süprizlerle bir o kadarda koşturmacalı bir yıl olacak.

Gebeliğimin 8.ayına girdim aynı zamanda. Bana göre kocaman topa benzeyen göbeğim herkese göre küçük halen nedense :S Sanırım ince uzun boylu olmanın avantajını hamileliğimde görecekmişim. meğer :)

Kayıtları Eylül'de yaptırdık. Benim şansıma liseye başladığım yılda eğitim - öğrenim sistemi kredili sisteme geçmiş biz ilk mezunlarıyla kalkmıştı. Hem liseye başlamanın heyecanı hemde kredili sistemin kaosunda ilk dönemden hiçbirşey anlamamıştık. O güzel şans durdu durdu "Yasemin ikinci üniversiteyi okuyormuş, hemen kredili sistemle koşup dayanayım kapısına" dedi heralde :)) O kadar bölümden bir benim bölümüm kredili sistemde. Var bir aşinalığımız elbette geçmişten kalan ama ne gerek vardı ki şimdi bu değişikliğe.

Gelelim derslerin güzelliğine.. Benim EQ'um fena değildir. Felsefeyi de siyasal bilimleride sever okurum. Zaten kitap okumayı çok sevmenin en güzel avantajlarından birini yaşıyorum şimdi. Ben Marx'ın o meşhur 4 ciltlik Kapitalini 5 yıl önce okumuştum. Şimdi Sosyolojiye giriş ders notlarım arasında :)

Geceleri bebek bakımı kitabı okuyarak, gündüzleri Aralıkta olacak sınava hazırlanıp, aynı paralelde evin rutin işlerini yaparak geçiriyorum. Zamanın nasıl geçtiğini farketmiyorum bile. Bir küçük ayrıntı var ki beni kara kara düşündüren ben Kasım'da doğum yapacağım ara sınavım Aralık 11-12 de, nasıl süper değil mi? :))) Dönem sonu sınavımda Ocak'ta daha ne olsun ne olsun :)) Böyle yoğun bir takvimim var bu yıl. Bakalım neler yapabileceğiz. Allahtan annem yanımda olacak, hızır gibi ;)

Bu arada haksızlık etmeyeyim eşimde ciddi anlamda motivatörüm oldu. Sen karar verdin başladın kesinlikle üstesinden gelirsin motivasyon seanslarına şükürler olsun. Hayat arkadaşının ne derin anlamları var değil mi? Sana senden çok güvenen bir sevgili, şükürler olsun.(darısı tüm kadın/erkeklerin başına) Bu arada bende aynı motivatörlüğü 1 yıl yapmıştım seve seve, sonuç isteğimiz başarı elbette :)

Böyle işte ben ders çalışırken özet çıkartır, onları da sesli okurum. Canım prensesim şimdiden Marx, Durkheim, Comte ve Siyasal Bilimler, İktisat, Psikoloji alanında bir fikre sahip sanırım, tekmeleriyle bana eşlik ettiğine göre  ;)

Hastane Çantasında neler olmalı?

Eğer doğum şekliniz önceden kesin ve belliyse aslında işiniz dahada bir kolay.

Ben bu hazırlıkları yaklaşık 1,5 ay önceden bitirdiğim için her iki ihtimalide göz önünde bulundurarak bir çanta hazırlığı yaptım.

Orta boy valiz tamamdır ;)

Kayram için;
2 tane iç zıbın
2 tane dış zıbın
2 takım dış kıyafet (biri; 1 tulum, diğeri 1 ayaklı pantolon, 1 uzun kollu body)
1 tane eldiven
1 tane şapka
2 tane battaniye (biri penye, biri polar) Not: mevsimine göre almanız uygun olacaktır.
1 mothercare ıslak mendil
3 ağız mendili

Kendim için;
1 gecelik (sezeryanle doğum olursa Dr'lar gecelik giyilmesini uygun buluyor, dikişler nedeniyle)
1 pijama takımı ( loğuga pijaması almaya kalkarsanız iki katı para ödeyip sahip oluyorsunuz.ben normalde de giyebileceğim pijama takımları aldım.bedeni ise 38 aldım.6 aylık hamile bedeniniz size yol gösteriyor)
1 tane lizöz yani sabahlık
2 tane terlik (biri ev terliği, diğeri dışarı terliği)
3 tane loğusa tacı (gecelik ve pijama takımınızla aynı renk olması şık olur ; ) pijama ve geceliğim farklı renkler olduğu için her iki rengide aldım. birde şu meşhur kırmızı tacı aldım : )
2 tane emzirme sütyeni.
1 tane emzirme atleti.
5 tane iç çamaşırı.
3 tane kısa çorap.
Mp3'üm.
Makyaj çantam.
Koltuk altı için stick.

Eşim için;
2 T-shirt
Traş bıçağı ve losyon
Diş fırçası

:)