Kayra'nın Annesi

10 Ağu 2011

Loğusa Gecelik & Pijama

Eğer adını loğusa gecelik diye sorarsanız duyacağınız fiyatlara hazırlıklı olun. Loğusa sıfatı fiyatı bir güzel kabartıyor bilin. Bu sebeple bende loğusa pijama ve gecelik yerine, Dagi'den normal bir takım seçtim. İki pijama takımı birde gecelik aldım. Sabahlık olaylarını pek sevmem açıkası, gereksiz geliyor bana hemde hastane ortamında. Üzerime alacağım anne lizözünü tercih ederim dedim, ve ettim. :)

Seçmesi iyi hoş'ta kaç beden alınacak işin o tarafı var birde :S Doğumdan sonra da kullanabilmek adına normal takımlar aldım ama bedenlerini kendime 2 beden büyük aldım. Belkide hata ettim :S Ama satış temsilcileride yardımcı olamıyor. Bende şu mantıkla hareket ediyorum büyük olan bir şeyin çözümü var, kaldıki yıkandıktan sonra çekme payınıda düşünmek laazım. 

Kayınvalidemin elleriyle ördüğü lizözde bir harika, ekru rengi pijama ve geceliğim üstüne spor, şık bir hava veriyor :)

Gelsin artık Kayrama kavuşacağım ay, hadii :)

24.hafta & 4 boyutlu ultrason

Dikkat ettimde her doktor kontrolü öncesi, ilkokulda yaşadığım heyecanı yaşıyorum :) Gece uykuya zor dalıp, hayal kurmaya falan başlıyorum ;)  Bu sabahda her sabah gibi erkenden uyanıp, kalktım. Minik prensesimi görebilme heyecanları kapladı içimi yine.

Bebeğimle 24.haftayı ve 6.ayı bitirmek üzereyiz. Kayramla ilgili herşey yolunda. 690 gr olmuş, haftasına göre iyi dedi doktorumuz. 4 boyutla ultrasonda izledik minik kızımızı. Elleriyle yüzünü kapamaya çalıştı hep. Babasıda bende pür dikkat izledik.  Tüm organları, sağlığı, suyu, kilosu normal maşallah.

Bende 58 kilo oldum. 6,5 kilo aldım, 6.ayımı bitiriyorum. Arkadan bakıldığında hala hamile olduğum anlaşılmıyor. :)) BMI göre (boy1.75 / 51,5 kg)zaten normalin altındaydım. Bu yüzden aldığım kilo az bile. Bakalım. Hayatımda ilk defa göbeğim var karnımda, ayy pardon göbek değil bebek :)))

Bu hafta yapılan en önemli test ise getasyonel diyabet (gebelikte görülen şeker hastalığı) bana yapılan glükoz testinde şekerim düşük çıktı. Asla aç kalmamam gerekiyormuş. Zaten kalmıyorum. Beni tanıyanlar bilir az ama çok sık yerim ben :) Demir eksikliği kadınların % 80'ninde görülen bir şey. Hamilelik süresincede sizdeki demir fazla değilse, minik bebeğiniz sizdekini çekiyor tabi, sizede birşey kalmıyor ;) Bende de demir eksikliği var bu sebeple ilaç kullanıyorum. Ama aldığım ilaçlar demir değerlerimi istenilen ölçüye halen getirmediği için bugün damardan demir yüklemesi yapıldı bana :S Damarlarımda kollarım, bacaklarım gibi ince olduğundan damar patladı. Yeni bir damar yoluyla demir yüklemesi yapıldı. 4 hafta daha yapılacak, malesef :S

İşin bu kısmı anneyle ilgili tabiki, dikkat etmemiz gerekiyorki doğumda sıkıntı yaşamayalım :)
Ruhumun perisi Kayram'la dost sohbetlerimize devam ediyoruz. Bugünde güzel gözlü Pınarım'la öğle yemeği ve muhabbet ettik. Yarınımızda dolu Elifimiz gelecek. Onunda henüz 14 haftalık Asyası var karnında :)

English Home'dan bahsetmiştim geçen gün. Harika bir nevresim takımı hediye aldı Pınar Ablası, minik Kayrama. Bende minik seperlerini aldım kuzucum.

İstanbul'da ne çok AVM var. Bugün gitmeye fırsat bulamadığım Ataköy Plus'a gittim. Marka sayısı sınırlı, ama nezih bir yer. Kitchenette Galeria'daki enfes Latte ile minik bir kaçamak yaptık Kayramla ;) Arasıra bir şey olmaz kahveden..

Kayram, ruhumun perisi seni çok seviyorum. :)