Kayra'nın Annesi

1 Tem 2011

20.Hafta

20. haftamızı tamamlıyoruz yavaş yavaş. Göbeğim çıktı, herkes senin erkek olacağını söylüyordu zaten bu nasıl bir içgüdüdür bilmiyorum ama, ultrason ve testlerde destekledi oğluşum. 5.ayımızdayız. Sendede bendede bir sürü değişiklik yaşamaya başladık.


Bende ki değişikler göbeğim çıktı ve artık 34 beden değilim, 36 oldum :) Bu sebeple düğmesi iliklenmeyen kıyafetleri zorlamamak adına bir alışveriş yaptım. Zara Mom serisi tam benim gibi anneler için uygun açıkcası, küçük beden uzun boylu anne adayları deneyebilirler. Hatta bugün indirime bile girdi. Eskiden giydiğim tüm elbiselerimi hala giyebiliyorum neyseki :) 51 kiloyla hamile kalmıştım, şimdi 4 kilo aldım 55 kilo oldum. Baban ve herkes hamilelik sonrasındada diyetisyene gidip kilo almam konusunda baskı yapıyorlar. Bakalım sen doğduktan sonra netice ne olacak :)

Hamilelik döneminde olan lekelenmeler, çatlaklar bende olmadı. Umarımki kalan süremizdede olmaz. Çatlakları önlemek için aldığım "Lierac Phytolastil'den "çok memnunum. Annelik serüveninin 3.ayında doktor onayıyla kullanmakta fayda var. Güneş kremi hamile kadınların kankası olmak zorunda. Normal insanlar için bile direk alınan güneş ışığının yan etkisi çok fazlayken hamilelik döneminde ultraviyole ışınlardan şiddetle kaçınmak gerek. Benim tavsiyem annelere yüksek koroculu güneş kremi kullanmaları.

Yaz döneminde hamilelik geçiren annelerin ödem yapması ihtimali oldukça yüksek tabiki. Bu neden günde en az 2 lt. su içmek, kısa aralıklarla yürüyüş yapmak lazım. Ne yazıkki yürüme alanı olarak çok müsait bir semtte oturmuyoruz ancak buna rağmen her gün yarım saatle 1 saat arası yürüyüşümü aksatmıyorum. Yürüyüş sırasında artık tanındığım esnaftan da sürekli ikramlar sunuluyor :) Hani iki canlıyız ya, herşey senin satırına kuzum. :)) Birde en önemli şeylerden biri ayak sağlığını koruyucu, mümkün olduğunda topuksuz ayakkabı ya da terlikler seçmek. Ben bu konuda şanslıyım uzun boylu olduğum için topuklu ayakkabı çok nadir ihtiyaç hisseder ve giyerim. Yaşasın sandaletler, babetler, spor ayakkabılar :) Oldukça şık sandalet ve babetleri seçtiğim için hamilelik dönemimde de başarılı kombinasyonlar yapabiliyorum.

Hamileliğin en güzel taraflarından biri saç'ların daha parlak görünmesi ve saç çıkması. En sevdiğim değişim :) Ayrıca doktor onayınızla saçınızı boyatmanızda bir sakınca görülmüyor. İlk üç benim içinde yasaktı, ancak 2.trimester dönemimde her iki doktorumda hiçbir sakınca olmadığını söyledi. Bende sağolsun sevgili kuaförümle tamamen organic boyalarla boyamı yaptım.

Beni tanıyanlar bilir, her zaman bakımlı olmayı, yakıştığı kadar süsü ve prezntasyonuma önem verirdim. Hamileliğim süresince de manikür, pedkikürümden dahil aynı özeni gösteriyorum. Çünkü hamilelik bir hastalık değil bir süreç. Ve bu süreci en güzel şekilde değerlendirmeli insan :)



Oğluşumda ki en önemli değişiklikler ise tekme atmaya başladı. Gerçi hala yalnızca ben hissediyorum ama ... Babanın dediği kadar bir futbolcu olacak kadar hareketlisin maşallah. Seni rüyalarımda görüyorum bakalım doğrudunda kime benziyor olacaksın. Babanla benim gözlerimizi, kirpiklerimizi çok benzetiyorlar, sağlıklı olmanı diliyorum. Kime benzersen benze biz seni yinede ve daima çok seveceğiz oğlum.

Seni çok seviyorum annesinin minik kuzusu..

Hamilelik Dönemi Eğitimlere Devam

Öncedende bu ebeveyn olma konusunda meraklıydım ama, anne olacağımı öğrendiğimden beri kaç dergi, makale, kitap okuduğumu saymadım bile. İnternette sık kullanılanlarım hep annelik ve bebek gelişimi üzerine.


Bir süredir yazamadım nete, o açığı kapatmak için şimdi oturuyorum ekran karşısına. Bendeki defterine kendi el yazımla yazdığım notlarım ve ultrason görüntülerim daha düzenli gidiyor en azından. Sıkıntılı geçirdiğimiz Aslında bulantı, kusma gibi şikayetlerimde hiç olmadı neyseki. Tek derdim 10 m ilerideki kötü kokuyu bile burnumun dibindeymiş gibi net bir şekilde algılamam. Ha bir de sadece kötü kokuları değil, o anda bana kötü geliyorsa yanımdan rüzgar gibi geçen hoş, bakımlı, çıtır kızlara bile istifra etmek istiyorum :))) Parmümleri pek de çekici bulmadığımdan...


Gebelik süresinde takip ettiğim siteleri, okuduğum kitap ve dergileri paylaşacağım.


Üye olduğum siteler;
www.hurriyetaile.com
www.pregnancy.baby-gaga.com
www.milupa.com.tr
www.gebelik.org
www.e-gebelik.net


Dergiler;
Yoga & Sağlık
Baby& You
Yeni Anne
Anne Bebek
Ebebek'ten Bebek
Annelik Akademisi Hamileyim
Bebeğim ve Biz


Kitap;
Bebek Beslenmesi ve Bakımı (Uzm. Dr. Cihangir Ertekin)
Erkek Bebek Bakımı ( Theresa Foy DiGerenimo)


Cd;
Hamilelikte YOGA ( Dr. Neslihan İskit)
Yoga Academy işbirliği ile Hamileler için Yoga


Süreç içinde öğrendiğim yeni şeyleride eklerim.


Görüşmek üzere ;)