Kayra'nın Annesi

8 Tem 2011

21-24. hafta detaylı ultrason (ikinci düzey)

Pazartesi günü Prf.Dr. Atıl Yüksel Hoca da randevumuz var. Türkiyede hocanın mesleğinde 1 numara olduğunu herkes bilir. Hamile her kadın araştırmacı mıdır bilmem ama, araştırmacı bir karaktere sahip anne adayıysanız bu duygularınız tavan yapıyor :)  Bebebğin gelişimi, annedeki değişikler ve hamilelik süreci o kadar çok okuyacak ve öğrenecek şey var ki.

Biz detaylı ultarason dedikleri ikinci düzey ultrason için muayeneye gideceğiz. Bebeğim ne şanslıyızki bizimle ilgilenen ve bizi çok seven iki ayrı doktorumuz var. Ruti kontrollerimizi Uzm. Dr. Belma Tarhan yapıyor, arada bebeğimizi çok özlerde görmek istersek Uzm.Dr. Ebru Çelikle görüşüyoruz. Detaylı ultrason içinde Atıl Hocaya gideceğiz.

Bu ultrasonda bebeğin tüm iç organları, iskelet yapısı, en ince ayrıntısına kadar renkli görüntüsü görülebiliyor. Hatta cinsiyeti bile. Annelik seruveninde 5.ayım bitti, 6.ayın içindeyim ve bugüne doktorlarım bebeğimin erkek olduğunu söylemişti, bugün doktorum kız olabileceğini söyledi. Bakalım Pazartesi günü ne çıkacak.

Bu arada geleneksel yorumlarının aksi olmuş oluyor. Birçok asılsız, temeli olamayan yorumlar yapıyor dışardaki insanlar. Mesela kızın olacaksa belin ağrırmış, karnın yaygın olurmuş,canın ekşi şeyler çekermiş çirkinleşirmişsin. Oğlun olacaksa sırtın ağrır karnın top gibi sivri olurmuş ve güzelleşirmişsin. Annelik seruvenimin başından beri herkes bana bu geleneksel yorumlarla oğlun olacak diyor. Onlara göre belirtiler bu yönde. Ama bugünkü muayene kız bebek olabilir dedi. Bakalım pazartesi ne çıkacak. Demekki anne adayları siz bu avam söylentilere hiç takılmayın. Bu seruven çok güzel. Mümkün olduğunca keyfini sürün :)

Hamilelikte Tatil ve Yolculuk

Elbette tatil planlamanın herhangi bir sakıncası olmadığını söylüyor uzmanlar. Hele de bu sıcak günlerde serinlemek ve stres atmak için anne adaylarına oldukça keyifli geçecektir. Doktorun tek söylediği şey hijyen konusunda eminseniz sorun yok. Deniz tercih edebilirmişiz ama havuz konusunda ne yazıkki çok daha titiz olmalıyız. Bu sebeple İstnbulda havuz seçimi konusunda oldukça ince eleyip sık dokumak gerekiyor.

Güneş kremiyle kanka olmalısınız bir diğer konu. Bazı annelerde hamilelik maskesi denen lekelenmeler olurmuş güneş ışınlarıda bunu oldukça tetiklermiş. Aman dikkat.

Bizde haftasonu havuza gideceğiz. Yüksek ihtimal ayaklarımı suya sokmak dışında çok bir şey yapamacağım ama bakalım, umarımki tertemizdir. :)

Tatil fikri bile benim junioruma pek keyifli geldi sanırım, yine hareketlendi. :)

İşte bebeğim


Bugün rutin kontrollerimizi yaptırdık. 20. haftayı tamamlıyor 3 gün sonra 21. haftaya giriyoruz. 

Cinsiyetin konusunda bugün kafamızı karıştırdılar bebeğim. Bir bebeğimiz olacağını öğrendiğim günden beri onu bireyleştirdim. Ve cinsiyeti konusunda da hep aynı şeyi söyledikleri için haliyle adınla da hitap ettik. Bugün doktorumuz belki kız olabilir dedi. İsmin ve yerin yine hazır küçük mucizem :)

Umarım sağlıkla tamamlarız 9 ayımızı hiç önemli değil gerisi. Çünkü anne ve baban olarak bizlerin kız ya da erkeğe değil onu doyasıya sevip koklayacağımız bizden bir parçaya ihtiyacımız var. Bir evlada hazırlık yapıyoruz biz. Yalnız erkek bebek bakımı üstüne birçok makele okuduğumu itiraf edebilirim. Bu bir kayıp mı hayır değil. 

Müziği seviyorsun. Ne zaman dans etsem sende kıpır kıpırsın. Fotoğraf çekmeye gidiyoruz birlikte fındığım.  Yapacak çok şeyimiz var seninle. Baban sabırsızlanıp duruyor. Sen bizim en güzel hediyemizsin baby ;)

Seni seviyorum küçük güvercinim