Kayra'nın Annesi

8 Tem 2011

21-24. hafta detaylı ultrason (ikinci düzey)

Pazartesi günü Prf.Dr. Atıl Yüksel Hoca da randevumuz var. Türkiyede hocanın mesleğinde 1 numara olduğunu herkes bilir. Hamile her kadın araştırmacı mıdır bilmem ama, araştırmacı bir karaktere sahip anne adayıysanız bu duygularınız tavan yapıyor :)  Bebebğin gelişimi, annedeki değişikler ve hamilelik süreci o kadar çok okuyacak ve öğrenecek şey var ki.

Biz detaylı ultarason dedikleri ikinci düzey ultrason için muayeneye gideceğiz. Bebeğim ne şanslıyızki bizimle ilgilenen ve bizi çok seven iki ayrı doktorumuz var. Ruti kontrollerimizi Uzm. Dr. Belma Tarhan yapıyor, arada bebeğimizi çok özlerde görmek istersek Uzm.Dr. Ebru Çelikle görüşüyoruz. Detaylı ultrason içinde Atıl Hocaya gideceğiz.

Bu ultrasonda bebeğin tüm iç organları, iskelet yapısı, en ince ayrıntısına kadar renkli görüntüsü görülebiliyor. Hatta cinsiyeti bile. Annelik seruveninde 5.ayım bitti, 6.ayın içindeyim ve bugüne doktorlarım bebeğimin erkek olduğunu söylemişti, bugün doktorum kız olabileceğini söyledi. Bakalım Pazartesi günü ne çıkacak.

Bu arada geleneksel yorumlarının aksi olmuş oluyor. Birçok asılsız, temeli olamayan yorumlar yapıyor dışardaki insanlar. Mesela kızın olacaksa belin ağrırmış, karnın yaygın olurmuş,canın ekşi şeyler çekermiş çirkinleşirmişsin. Oğlun olacaksa sırtın ağrır karnın top gibi sivri olurmuş ve güzelleşirmişsin. Annelik seruvenimin başından beri herkes bana bu geleneksel yorumlarla oğlun olacak diyor. Onlara göre belirtiler bu yönde. Ama bugünkü muayene kız bebek olabilir dedi. Bakalım pazartesi ne çıkacak. Demekki anne adayları siz bu avam söylentilere hiç takılmayın. Bu seruven çok güzel. Mümkün olduğunca keyfini sürün :)

Hiç yorum yok: